søndag den 27. juni 2010

Hjemmelavet sød rabarbersaft og hyldeblomstsaft

I dag har jeg kogt saft, den ene slags er allerede færdig, den anden trækker i køleskabet og er klar fredag.
Sød rabarber saft
1 kg røde, modne rabarber
3 l vand
3 økologiske citroner
400 g rørsukker
1 stang vanilje
Skær blade og rodender af rabarberstænglerne, vask dem og skær dem i grove stykker. Hæld rabarber i en gryde sammen med rørsukker, vand, udskrabede vaniljekorn og en citron skåret i skiver. Bring det i kog og lad det derefter koge videre ved lav varme i 5 minutter. Sluk for gryden og lad saften trække i 20-25 minutter. Hæld saften igennem en sigte. Stil saften til afkøling i køleskabet. Den kan holde sig på køl i op til en uge. Saften drikkes, som den er, men man kan også ’tynde’ den med enten hvidvin, mousserende vin eller med gin, hvis der skulle komme gæster:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar